Pihakiven pinta herää eloon – profiloitu pinta Reviewed by Momizat on . Pihakiven pinnan ei tarvitse olla aina sileä ja harmaa. Väreilläkin voi leikkiä, mutta myös pinnan struktuurilla voi luoda pihalle hauskaa tunnelmaa. Pihakiviss Pihakiven pinnan ei tarvitse olla aina sileä ja harmaa. Väreilläkin voi leikkiä, mutta myös pinnan struktuurilla voi luoda pihalle hauskaa tunnelmaa. Pihakiviss Rating: 0

Pihakiven pinta herää eloon – profiloitu pinta

Pihakiven pinnan ei tarvitse olla aina sileä ja harmaa. Väreilläkin voi leikkiä, mutta myös pinnan struktuurilla voi luoda pihalle hauskaa tunnelmaa. Pihakivissä profiloitu pinta tarkoittaa betonipintaa, jossa sileän muottipinnan sijaan on jotain kuviointia, esimerkiksi liuskekivimäistä tai lohkotun pinnan kaltaista vaihtelua.

Torino-kivissä on profiloitu pinta.

Torino-kivissä on profiloitu pinta.

Profiloidun kiven paksuus vaihtelee joitakin millimetrejä riippuen mittauskohdasta ja tuotteeseen valitun profiloinnin voimakkuudesta. Profiloitua pintaa on saatavissa tällä hetkellä betonisiin laattoihin, kiviin, reunakiviin ja muureihin. Profiloitu pinta on ilmeikäs ja elävämpi kuin sileä betonipinta. Valon ja varjon leikki nostaa pinnan kuvioinnin esiin etenkin vastavaloon tarkasteltuna. Kosteus tehostaa tätä vaikutelmaa, kun syvennykset pysyvät hiukan pitempään märkinä ja sen myötä tummempina kuin profiloidun pinnan korkeimmat kohdat.

 

Profiloitu laatta2Uusin profiloitu pihakivi –
Betonilaatta 398x398x50 mm

Profiloitu laatta tuli valikoimaan tänä vuonna. Sen myötä 50 mm paksuihin betonilaattoihin on saatavilla vaihtoehto sileällä pinnalle. Noin 50 mm paksuja betonilaattoja suositellaan käytettäväksi maavaraisessa asennuksessa alueilla, joissa liikutaan jalkaisin ja lumityöt ja muut huoltotyöt tehdään ilman konevoimaa.

 

Tyylikkäät Tosca-laatat kotipihalle ja terassille

Tosca-laattasarjassa on neljä kokoa ja laatat myydään valmiina lajitelmana. Laatoissa on kaunis liuskekivimäinen profiloitu pinta. Isot laatat henkivät euroopplalaista tunnelmaa. Maavaraisesti asennettuna 55 mm paksuja Tosca-laattoja suositellaan jalankulkualueille, käytäville ja terasseille. Maakostean massan varaan asennettuna Tosca-laatoitus kestää myös ajoneuvoliikennettä.

Tosca-laatat

Mustat Tosca-laatat sateenjälkeen ja kuivana.

Torino-kivet – viisteetöntä tyylikkyyttä ja linjakkuutta

Torino-kivet on kivisarja, joka koostuu kolmen kiven kivilajitelmasta. Torino-kivissä on myös  aaltomaisesti profiloitu pinta ja kivien reunat ovat viisteettömät. Kivet voidaan asentaa seka- tai riviladontana. Kuvan sekaladonta tekee pinnasta kauniin epäsäännöllisen, mutta tasapainoisen. Koska sekaladonnassa ei ole suuntaa, se on erinomainen vaihtoehto alueille, joilta on kulkua useisiin suuntiin, kuten pihoille ja aukioille. Riviladonnassa kolmen erikokoisen kiven avulla on mahdollista latoa monta eri leveyttä kiviä leikkaamatta.

Profiloidut_Torino

Verona-kivet henkivät antiikin tunnelmaa 

Antiikin tunnelmaa henkivässä kivisarjassa on neljä erikokoista kiveä, jotka toimitetaan valmiina lajitelmana. Verona-kivet ovat sekä yläpinnaltaan että reunoiltaan aaltoileva kivisarja. Kivien korkeus on noin 60 mm, aaltomaisesta pinnasta johtuen paksuus vaihtelee 3 millimetriä. Verona-kivissä on valittavissa profiloidut värit ja antiikkivärit. Antiikkipinta tehdään jälkikäsittelynä, käsittelyn yhteydessä kiven viisteettömät reunat murtuvat, lisäten vanhahtavaa tunnelmaa. Verona-kivet taipuvat kauniisti loiviin kaariin ja kaareviin muotoihin.

Profiloidut_Verona

Napoli-kivet – ajatonta ilmeikkyyttä ja kestävyyttä

Napoli-kivisarja koostuu kolmesta erikokoisesta kivestä. Kivien pintaprofiili on aaltoileva ja reunat ovat viisteettömät. Värivaihtoehtoina ovat profiloidut värit tai antiikkivärit. Antiikki käsittelyssä kiven viisteettömät reunat murtuvat lisäten vanhan ajan henkeä. Napolikivet sopivat myös julkisille alueille kestävyytensä ja ajattoman ilmeensä vuoksi.

Profiloidut_Napoli

Luonnonkivimäinen Louhikivi

Louhikiven elävä pinta on aivan uudentyylinen Suomessa. Kiveyksen voimakkaasti profiloitu pinta on louhemainen ja mukautuu siten sulavasti ympäröivään luontoon. Pinnan profilointi tuo hienosti esiin valon ja varjon leikin. Louhikivet sopivat erinomaisesti vanhahtaviin ympäristöihin, mutta toisaalta myös julkisiin tiloihin. Louhikiveä kannattaa harkita paikkoihin, joissa on perinteisesti totuttu käyttämään seulanpääkiviä, kuten talojen seinustoille, luiskiin ja liikenteenjakajiin. Lue lisää Louhikivistä aikaisemmasta blogikirjoituksesta.

Profiloidut_louhikivi

Roomalaiset kivet – kestosuosikki!

Kuusi erikokoista toisiinsa yhteensopivaa kiveä antavat mahdollisuuden elävään, yksilölliseen ja ympäristöön sopivaan kiveykseen. Roomalaiset kivet toimitetaan lavoittain. Pienet Roomalaiset kivet (koot: 208x208x80 mm, 313x208x80 mm, 313x313x80 mm) toimitetaan samalla lavalla ja isot Roomalaiset kivet (koot: 418x418x80 mm, 418x313x80 mm, 418x208x80 mm) erikseen toisella lavalla. Roomalainen ladonta antaa vaikutelman tasapainoisesta sekaladonnasta. Toistuva kuvio on sen verran suuri, ettei sitä ole helppo erottaa valmiista pinnasta. Betonipinnoista voi valita joko sileän (S), hiekkapuhalletun (HP) tai uutuutena profiloidun (PR) vaihtoehdon.

Roomalaiset kivet profiloidulla pinnalla, värit musta ja harmaa

Roomalaiset kivet profiloidulla pinnalla, värit musta ja harmaa

Laineri reunakivi on luonteva valinta kaareviin muotoihin

Betoniset reunakivet ovat saaneet joukkoonsa Lainerin, joka sopii erinomaisesti kaarevien alueiden reunustamiseen. Suhteellisen leveä reunakivi pysyy hyvin paikallaan myös asennuksen aikana ennen kuin reunoja on ehditty täyttää. Laineri voidaan asentaa samalle pohjalle betonikiveyksen kanssa, mikä helpottaa asennustyötä. Kiven pinta ja reunat ovat profiloituja. Laineri-reunakivet toimitetaan lajitelmana ja kaikki kivikoot ovat samalla tuotelavalla. Yhdessä lavakeroksessa on 6 m reunakiviä, joista puolet on 500mm pitkiä kappaleita. Loput 3 m jakaantuvat lyhyempien kivikokojen suhteen tasan.

Profiloidut_Laineri

Laineri sopii kaareviin muotoihin.

Antikko muurikivi on suoralinjainen ja monipuolinen

Antikko on odotettu muurikiviuutuus mataliin muureihin ja rajauksiin. Kiven reunoissa on hienoinen pyöristys ja kiven etupinta on profiloitu. Antiikkiväreissä kiven patinointi tuo muuriin pehmeää antiikkista ilmettä. Kiven koko on 330x165x165, joista osa on puolikkaita 165x165x165. Antikossa julkisivun profiloitu pinta lähestyy lohkottua pintaa. Pystypinnassa on mahdollista käyttää voimakkaampaa profilointia kuin laatoissa ja kivissä, joita pitkin liikutaan.

Antikko profiloitu antiikki musta ja profiloitu musta

Antikko profiloitu antiikki musta ja profiloitu musta.

© Rudus. Kaikki oikeudet pidätetty.

Scroll to top