Pihan muotokieli ohjaa tuotevalintoja Reviewed by Momizat on .               Pihan rakenteiden muodot voivat olla pyöreitä, suorakulmaisia, muuntuvia luonnonllisia kaarevia linjoja tai kai               Pihan rakenteiden muodot voivat olla pyöreitä, suorakulmaisia, muuntuvia luonnonllisia kaarevia linjoja tai kai Rating: 0

Pihan muotokieli ohjaa tuotevalintoja

Aitakivi Vallikko - Rudus Formento

 

 

 

 

 

 

 

Pihan rakenteiden muodot voivat olla pyöreitä, suorakulmaisia, muuntuvia luonnonllisia kaarevia linjoja tai kaikkea tältä väliltä vapaasti yhdistettynä. Pääsääntöisesti muodot ovat joko kaarevia tai suoria. Muotojen kulmat voivat olla pyöristettyjä, mutterimaisia, suorakulmia ja tylppiä tai teräviä. Kaikki muodot ovat mahdollisia toteuttaa, joten tämän ei pidä antaa rajoittaa luovuutta. Jos tuotevalinnat tehdään pihaan valittuja muotoja kunnioittaen niin saavutetaan tyylikkäämpi lopputulos vähemmällä vaivalla. Pienempi työmäärä tarkoittaa myös säästöjä projektissa.

Valitse tuote suunnitellun muodon mukaan

Muotokielen valinnan jälkeen tiedetään tuleeko käytävälinjoista tai vaikkapa muureista kaarevia vai suoria. Käytetäänkö luonnonkiveä vai betonituotteita? Muotokieli, valittu tyyli, budjetti, rakennusaikataulu ja tuotteiden toimitusaika voivat vaikuttaa lopulliseen tuotevalintaan. Vakiomallisia ja -värisiä tuotteita löytyy varsin kattava valikoima varastoon valmistettuna. Värivalikoima vaihtelee tuotteittain, joten jossakin määrin muotokieli vaikuttaa myös lopputuloksen väreihin tai vastaavasti tuotevalinta voi vaikuttaa lopputuloksen muotokieleen. Pihan rakentamista voi lähestyä niin monestä näkökulmasta. Itse valitsisin pihan muotokielen ja tyylin rakennusten arkkitehtuuria tukevaksi, jolloin kokonaisuudesta tulee tasapainoinen, toimiva ja tyylikäs. Kun pihan muotokieli on tiedossa muotoihin sopivien tuotteiden valitseminen helpottuu. Näin toimien pihaprojekti etenee asennusvaiheessakin ilman suurempia yllätyksiä, kun tuotteita käytetään niiden luontaisiin ominaisuuksiin tukeutuvalla tavalla.

Kaarevat muodot asettavat tuotevalinnoille rajoituksia

Kaikki päällystetuotteet, reunakivet ja muurit toimivat suoralinjaisissa pihoissa. Useiden metrien säteellä taipuvat kaarevat muodot onnistuvat myöskin useimmilla tuotteilla. Pienempiin kaarresäteisiin luontevasti taipuvia tuotteita on vähemmän. Etenkin reunakivissä ja muurituotteissa kannattaa kiinnittää huomiota, mihin muotoihin tuote soveltuu. Jos kauniisti kaartuvaksi suunniteltu muuri tai reunakiveys toteutuu mutterimuotona niin silloin kaikki ei ole mennyt ihan niin kuin Strömsössä. Ruduksella autamme tuotevalinnoissa ja annamme vinkkejä onnistuneen lopputuloksen saavuttamiseksi.

 

Jaani Turunen

© Rudus. Kaikki oikeudet pidätetty.

Scroll to top