Tervetuloa RudusPiha -blogiin Reviewed by Momizat on . Blogi - vapaa-ajalta työvälineeksi Viime vuoden puolella aloitin puutarha- sekä luontoharrastukseni ympärille rakentuvan vapaa-ajan blogini kirjoittamisen. Henk Blogi - vapaa-ajalta työvälineeksi Viime vuoden puolella aloitin puutarha- sekä luontoharrastukseni ympärille rakentuvan vapaa-ajan blogini kirjoittamisen. Henk Rating: 0

Tervetuloa RudusPiha -blogiin

Blogi – vapaa-ajalta työvälineeksi

Viime vuoden puolella aloitin puutarha- sekä luontoharrastukseni ympärille rakentuvan vapaa-ajan blogini kirjoittamisen. Henkilökohtainen blogini kulkee nimellä Täysin pihalla ja sen sisältö on paljolti mökkipuutarhani rakentamiseen liittyvää. Olen kirjoittanut kasviesittelyjä ja jatkossa kirjoitan myös matkoista suomalaisiin sekä ulkolaisiin puutarhakohteisiin.

On ollut vapauttavaa päästä rakentamaan omaa puutarhaa työelämän haasteiden vastapainona. Elämäni pyörii enemmän ja vähemmän ympäristörakentamisen ympärillä niin töissä kuin vapaa-ajallakin. On ilo tehdä merkityksellistä työtä ja koen rikkaudeksi sen, että työ ja vapaa-aika tukevat molemmat toisiaan, myös ammatillisesti. Ei liene liioiteltua sanoa, että oma puutarha pitää minut liikkeellä ja inspiroi jatkuvasti ottamaan uusista asioista selvää. Väitän, että sen ansiosta tässä tätäkin tekstiä kirjoittelen.

Henkilökohtaisen blogin aloittamisen myötä on selkeytynyt tarve kirjoittaa myös työkseen. Uudelle, syvällisemmälle tiedolle tai asioiden pohdinnalle tuntuu olevan tilausta. Mikäpä olisi parempi tapa tuoda sitä esille kuin blogi, jossa saa yhdistettyä luontevasti tekstiä ja kuvaa. Blogin myötä tekstit jäävät varastoon ja ne ovat hyödynnyttävissä myöhemminkin. Tietoon on helppo palata ja sitä on kätevä jakaa myös eteenpäin vaikkapa sosiaalisen median sovelluksissa.

Monipuolista sisältöä piharakentamisesta

Pihakiviopas kansi

Pihakiviopasta myy Viher- ja Ympäristörakentajat ry. www.puutarhaunelma.fi

Blogaaminen tekee yleisemminkin uutta paluuta hiljaisemman kauden jälkeen. Me Ruduksella haluamme olla tässä kehityksessä mukana. RudusPiha -blogia kirjoittaa pääasiassa allekirjoittanut, mutta tulemme julkaisemaan muutakin sisältöä, kenties myös vierailevien kirjoittajien tekstejä. Asiantuntijahaastattelut olisivat hieno lisä, jotta sisältö tulisi olemaan vaihtelevaa ja laajemminkin puhuttelevaa. Blogin aiheet tulevat olemaan kaikkea piha- ja ympäristörakentamiseen liittyvää. Emme keskity ainoastaan Rudus Formento maisematuotteisiin tai kivirakentamiseen, vaikka sen hallitsemmekin. Keskustelua käydään myös Facebookista nimellä RudusPiha.

Keväällä 2013 julkaistiin Viher- ja ympäristörakentajat ry:n – VYRA:n pyynnöstä kirjoittamani Pihakiviopas. Blogi on oiva työväline käsitellä samantyylisiä aiheita syvällisemmin, ja myöskin esitellä kivien käytön vinkkejä laajemmin, sillä oppaaseen ei laajasta kuvituksesta huolimatta mahtunut kuin kevyt pintaraapaisu kivirakentamisen monista mahdollisuuksista ja siihen liittyvistä teemoista.

Minulle saa esittää myös toiveita blogissa käsiteltävistä aiheista. Pyrin ottamaan toiveet huomioon mahdollisuuksien mukaan tai ainakin kommentoin niitä paluupostina. Tervetuloa seuraamaan blogiamme ja hyödyntämään sen sisältöä joko oman pihan rakentamisessa tai ammattirakentamisen kohteissa.

Jaani Turunen

© Rudus. Kaikki oikeudet pidätetty.

Scroll to top